Imatge de cartell del Festival Grec de Barcelona. Una noia vestida de molts colors, simulant cultura africana.

Una galaxia de luciérnagas, Grec en obert

Data: divendres 3 de juliol
Hora: a les 19.30h
Preu: 5€

El mateix dia de la lectura en línia, uns minuts abans de l’inici, rebreu un correu electrònic a l’adreça facilitada amb l’enllaç per accedir a la lectura via Youtube.
Recordeu que aquesta lectura és en directe, per tant, només es podrà veure dia 3 de juliol a les 19.30h puntualment.

Lectura en streaming d’un monòleg dedicat a tothom que viu en aquelles zones del món on no arriba la justícia i on una mort val tan poc com una vida. El text neix d’una experiència viscuda per l’autora i directora a Llatinoamèrica.
Després de la lectura, farem un COL·LOQUI AMB LA COMPANYIA on podreu participar per Youtube o per Twitter amb el hashtag #unagalaxiadeluciernagas

Aquesta lectura forma part de la proposta en línia del Grec Festival de Barcelona Grec de proximitat, dedicada a generar contingut virtual a partir de les produccions que s’haurien hagut de veure aquest estiu en les sales de petit format de la ciutat. La crisi de la covid-19 ha obligat a suspendre les representacions físiques, sempre muntatges relacionats amb l’Amèrica Llatina, però el festival proposa ara un seguit d’accions virtuals que inclouen representacions, xerrades i altres propostes.

Una galaxia de luciérnagas
El juliol del 1998, quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure com per les seves conseqüències. Alguns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven. El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància.
Vint anys més tard, l’experiència s’ha transformat en un monòleg teatral que s’hauria hagut de representar al Grec d’enguany però que, finalment, ens arriba en forma d’una lectura dramatitzada en streaming.

Aina Tur
Signa la proposta una jove dramaturga i directora, però també pedagoga i impulsora de projectes escènics i culturals, que va néixer a Menorca el 1976. Ha publicat teatre, assaig i narrativa, ha estrenat sis textos teatrals,
entre els quals hi ha Addiccions, Evolució (Ed. Primer Acto) o Dimecres (Ed.
Govern Balear), que s’han vist en espais com la Sala Beckett, la Cuarta Pared o el Palau de la Música. Avui, és responsable de Programació a la Sala Beckett i forma part del Consejo Asesor del Centro Dramático Nacional.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, El Maldà, FiraTàrrega, Teatre Principal de Palma i Teatre Principal de Maó.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Autoria i direcció: Aina Tur
Interpretació: Anna Alarcón
Escenografia i il·luminació: Marc Salicrú
Vestuari: Mireia Costa
Espai sonor i composició musical: Jaume Manresa
Moviment i ajudantia de direcció: Carla Tovias
Fotografia i vídeo: Kenneth Santos
Comunicació: Ester Cánovas
Assistent de producció: Montse Farrarons
Producció executiva: Marina Marcos – El Maldà

Agraïments: Sala Beckett, La Escocesa, Grup Focus, Àlex, Iván, Pastora, Natàlia i Dallas, per ser-hi.