Un segundo bajo la arena

Col·lectiu Desasosiego
Del 5 d'agost al 6 de setembre de 2024
|
Temporada 24-25
|  
A flor de pell
 |  
Èxit de la casa
 

Per a recordar: reunir-nos, retrobar-nos, reprendre-ho tot

Torna per tercera temporada un dels èxits de la sala dels últims anys. Tres de les convidades i un dels músics del casament entre El Novio i La Novia han quedat atrapades al banquet, esperant la tornada de la resta de convidats, que han marxat degut a un seguit de contratemps. Entre trossos de pastís, flors seques i espelmes gastades narren el que ha passat a un públic que esdevé convidat de la celebració.

Un segundo bajo la arena és un espectacle que mescla teatre i música en directe a partir de l’argument de Bodas de sangre de Federico García Lorca. Un espectacle plantejat com una experiència on el públic es converteix en un nou convidat que permet reprendre la celebració interrompuda i concloure el ritual. Es desdibuixen les línies que separen públic i intèrprets, de manera que totes seiem a les taules d’aquest banquet nupcial, xerrem, brindem, i compartim un vespre de celebració.

Premi Moritz de FiraTàrrega a la Millor Estrena de Carrer 2022
Premi al Millor Espectacle Novaveu dels Premis de la Crítica 2022
Premi al millor espectacle de la programació Programa’t Cultura d’Alcarràs
Nominació a Millor Espectacle de Proximitat als VI Premis Teatre Barcelona 2023.

ELS MITJANS EN PARLEN

“Ja els agradaria, a moltes companyies veteranes, fer un espectacle tan rodó com el primer que han fet els Desasosiegos! La seva particular relectura de Bodas de sangre de Federico García Lorca és una proposta honesta i fresquíssima, que converteix els espectadors en els assistents de la boda entre la novia i el novio. […] El Col·lectiu Desasosiego va ser, literalment, el descobriment d’aquesta FiraTàrrega.”
Oriol Puig Taulé a Nuvol.com

“Són joves, molt joves i, pel que hem vist del seu primer espectacle, Un segundo bajo la arena, aquesta companyia promet. […] Han presentat a Tàrrega una peça on el públic assisteix a un banquet nupcial inspirat en Bodas de sangre de Federico García Lorca. Seguiu-los allà on els veieu programats.”
Amarant Gibert a El Punt Avui

“Alternant de manera prou aconseguida el català dels personatges afegits amb el castellà lorquià, aquesta companyia, sorgida del grau d’Arts Escèniques de l’escola universitària ERAM (UdG), transporta els espectadors del drama de Lorca a la festa de la vida dels supervivents.”
Magí Camps a La Vanguardia

“La immersió és absoluta. Els intèrprets no només es dirigeixen al públic sinó que l’integren des del primer moment. Parlen, juguen amb ell, l’interpel·len. […] Un segundo bajo la arena és un cant a tirar endavant. Una faula alegre i optimista que ressona especialment en temps postpandèmics. I sobretot és una peça delicada i molt cuidada d’un col·lectiu jove que comença amb molt bon peu.”
Alba Cuencia a Recomana.cat

“Un segundo bajo la arena és una proposta sorprenent, fresca, dinàmica, artesana, casolana, generosa, i 100% de quilòmetre zero. La  màgia, no ens cansarem de repetir-ho, dels teatres de proximitat, on qui s’assegui a la primera fila ha de procurar descreuar les cames perquè actors o actrius no ensopeguin”
Oriol Osan a Nuvol.com 

Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...

Informació Pràctica

Teatre de text | 85 minuts | Català i castellà

PREUS*: 
16€ de dimarts a divendres
18€ dissabte i diumenge
20€ a taquilla
*Més despeses de gestió (1€)

HORARIS:
De diumenges a divendres a les 20h.

Fitxa artística

Idea: Col·lectiu Desasosiego (Alex Solsona, Carla Coll i Camille Latron)
Dramatúrgia: Alex Solsona, Carla Coll i Federico García Lorca
Direcció escènica: Alex Solsona
Direcció d’actors: Pau Serés
Espai i il·luminació: Camille Latron
Interpretació: Carla Coll, Camille Latron, Pol Toro i Gaspar Corts
Espai sonor: Gaspar Corts

Producció executiva: Pau Caselles
Fotografia: Maria Alzamora

Coproducció: Suport a la creació de Fira Tàrrega
Amb el suport de: Festival Z, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Figueres, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Nau Ivanow

Agraïments: Alicia Sáez, Jordi Duran, Paula Vilatje, Nicolás Arce, María de los Reyes Vallejo

Contractació: La Ría  lariamanagement.com

Segueix #unsegundobajolaarena a
IG: @maldateatre | TW: @maldateatre | FB: @elmalda