ACTIVITAT SUSPESA FINS AL 13 DE NOVEMBRE

DEL 4 AL 29 DE NOVEMBRE DE 2020

PREU: 16€ anticipada (20€ a taquilla)

HORARIS: De dc a ds a les 20h. Ds a les 17.30h i a les 20h. Dg a les 19h

POSTFUNCIONS
Dijous 12/11: Col·loqui amb Jordi Armadans, politòleg, periodista i director de FundiPau, fundació sense ànim de lucre de Catalunya que promou la cultura de la pau.
Dijous 19/11: diàleg amb Aina Tur i Anna Alarcón. Postfunció dedicada a explorar el procés creatiu de l’espectacle, des de l’escriptura (autoficció), a la dramatúrgia i posada a l’escena, fins a la interpretació. En directe per streaming al canal de Youtube del Grec Festival.

UNA GALAXIA DE LUCIÉRNAGAS. 75 min. Castellà.
DE GREC A GREC
El juliol del 1998, quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure com per les seves conseqüències. Alguns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven. El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància.

SINOPSI
Todos tenemos una historia silenciada, que nos molesta, nos incomoda. Un suceso que tuvo lugar y que, si hubiésemos podido elegir, no habría ocurrido. Pero ocurrió. Y existimos en ese instante. Sin escapatoria. Una galaxia de luciérnagas parte de una experiencia personal. De un hecho violento, un asalto. Y de sus consecuencias. De la aceptación. Porque el recuerdo permanece. Intacto. Esperando la grieta, la escapatoria. La fabulación.
Desde que ocurrió, se han oído millones de versiones. En casi todas, se han obviado algunos nombres propios y ciertas localizaciones. Por motivos de seguridad. Y es que, a veces, cuanto más amplio es el alcance de tu privilegio, más desearías no haber existido. Que ese momento fuese una pesadilla, solo eso. Una pesadilla. Pero, sobre todo, lo que más detestas, es esa silla de la que no te puedes levantar.

Ya se lo he dicho. No puedo despegar el culo de esta silla. Los mangos van
cayendo y, yo, no me los puedo comer.

Autoria i direcció: Aina Tur
Interpretació: Anna Alarcón
Escenografia i il·luminació: Marc Salicrú
Vestuari: Mireia Costa
Espai sonor i composició musical: Jaume Manresa
Moviment i ajudantia de direcció: Carla Tovias
Construcció escenografia: Óscar Hernández (Ou)
Cap tècnic: Albert Glas
Fotografia i vídeo: Kenneth Santos
Comunicació: Ester Cánovas
Assistent de producció: Montse Farrarons
Producció executiva: Marina Marcos – El Maldà

Agraïments: Temporada Alta, Sala Beckett, La Escocesa, Grup Focus, Àlex, Iván, Pastora, Natàlia i Dallas, per ser-hi.

L’AUTORA I DIRECTORA: Aina Tur
Signa la proposta una jove dramaturga i directora, però també pedagoga i impulsora de projectes escènics i culturals, que va néixer a Menorca el 1976. Ha publicat teatre, assaig i narrativa, ha estrenat sis textos teatrals, entre els quals hi ha Addiccions, Evolució (Ed. Primer Acto) o Dimecres (Ed. Govern Balear), que s’han vist en espais com la Sala Beckett, la Cuarta Pared o el Palau de la Música. Avui, és responsable de Programació a la Sala Beckett i forma part del Consejo Asesor del Centro Dramático Nacional.

Una coproducció amb el Grec 2020 Festival de Barcelona, FiraTàrrega, Teatre Principal de Palma i Teatre Principal de Maó.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una galaxia de luciérnagas forma part de la programació de Grec a Grec del Grec 2020 Festival de Barcelona

Segueix #unagalaxiadeluciernagas a:

          twitter 2  @maldateatre               facebook 2 @elmalda                  @maldateatre