PREU EXCLUSIU WEB: 10€ un programa i 18€ els dos programes (20€ a taquilla).

Entre viatges i flors
Cia. A les golfes – Tàndem de creació coreogràfica

Espectacle que suma dansa i text partint de l’obra ‘Viatges i flors’ de Mercè Rodoreda. Les imatges que els textos evoquen es llegeixen com un torrent d’aigua: calmat però, a la vegada , àpid i directe. La peça cerca connexions entre aquestes imatges i l’ambigüitat de la dansa amb la intenció de crear un univers poètic particular que respecti el color melancòlic que es desprèn dels textos seleccionats, tenyits de tristesa per l’absurd de la guerra.

Coreografia, dramatúrgia i direcció: Natàlia Vignatti i Jordi Ribot Thunnissen
(A les golfes – Tàndem de creació coreogràfica)
Intèrprets: Marina Fullana, Laura Lliteras, Joel Mesa, Laura Pujolàs i Carlos Roncero
Escenografia i vestuari: Marc Udina i Raquel Ibort
Il·luminació i coordinació tècnica: Lluís Robirola
Música: Abraham Rivas Multidisciplinar
Multidisciplinar: Dansa i text (duració: 20 min)
Vídeo: aquí
Més informació: aquí

Aye-Nah
d’Aina Lanas
Va construir un cos, una estructura, rígida i monitorada. Una versió de si sense molt d’ella, el més semblant a un maniquí en un aparador. Fins que es va danyar, es va deconstruir i li van  faltar braços, cames, vida. El que quedava buscava màscares i cossos a on establir-se, fins que va comprendre que no era cos, que era lliure, com la música. I va ballar fins que es va acabar l’amor.

Creació i interpretació: Aina Lanas
Música original: Mans_o, Leonard Cohen
Arranjaments: Claudio Marrero
Veu: Izah
Text: Alejandra Smits
Fotografia: Marta Cortés
Dansa urbana/experimental (duració: 15 -17 min)
Vídeo: aquí
Més informació: aquí

Dosis
Cia. UNAiUNA

Qui no coneix aquella dona segura de si mateixa, amb tacons de 15cm, vestit ajustat, llavis vermells i abric de pell? O aquella que quan es mira al mirall intenta tancar el ulls per no veure qui es? O la dona que nomes sap mirar opinar i moure’s amb els ulls dels altres i no viu la seva pròpia vida?… Però, el cap i a li fi, totes elles dones, cada una d’elles diferent, especial, complexa però senzilla, forta però a la vegada dèbil. Cada una d’elles amb la seva dosi de bogeria necessària per ser més femenina, més dona. Dona i boja. Treball basat, en la bogeria que tota dona té. ‘Dosis’ parla de les relacions i els diferents estats que la dona viu dia a dia.

Intèrprets & Coreografia: Laura Lliteras & Marina Fullana
Assistent de coreografia: Raquel Klein
Iluminación i Imatge: Joan Coll
Música: Immigrason- Boja, Fritz Kreisler – Liebesleid
Dansa contemporània (duració: 10 min.)
Vídeo: aquí
Més informació: aquí

 


Lingua madre
Cia. Nuvola Vandini

Neus Borrell i Nuvola Vandini presenten una peça a duo on una, des del cant s’agafa a la dansa, i l’altra, des de la dansa canta. La llengua mare què parlen és el resultat de mastegar, articular i repetir tot allò que ha significat un lloc comú, un lloc que té un cos i una veu única. Quan un cos es posa en conflicte fins arribar al límit  aconsegueix crear el seu propi paisatge o, el que és el mateix, convertir un so original en un altre. Una cançó en llengua materna s’expandeix, es torna silenciosa, es converteix en una altra cançó.

Concepte: Nuvola Vandini i Neus Borrell Mateu
Amb: Nuvola Vandini i Neus Borrell Mateu
Cançó: Neus Borrell Mateu
Dramatúrgia del moviment: Nuvola Vandini
Amb el suport de: Museu de Pintura de Sant Pol del Mar (Barcelona); Leggere Strutture Art Factory (Bolonya)
Cant i dansa (duració: 20 min)
Més informació: aquí

nada.dora.toda.dorada
Clàudia Mirambell
Tres noies de pell blanca i pestanyes llargues somriuen, entre accions meticuloses i moviments estilitzats, teixint entre elles relacions i dinàmiques precises. El ritme d’entrenament es torna cada cop més frenètic, però elles mantenen el somriure. L’olor d’àcid clorhídric inunda l’espai, revelant l’absència, l’invisible, una peça que fins ara s’havia mantingut en secret. La seva actitud, aparentment innocent i serena, es comença a esquerdar…  la seva mirada es torna desconcertant.

Intèrprets: Uxía Pérez , Laura Zamora/Violeta Iriberri, Marion Giner, Clàudia Mirambell
Música: Mescla a partir de fragments de ‘Elephant ride’ de Flying Lotus, i BSO ‘Psicosis’ de Bernard Herrmann, amb l’edició i composició de Byron Aracil.
Dansa (duració: 17 min.)

Carretería
Cia. Tangen|Benzal
Fem servir el nostre cos com a transport. Transportem els nostres pensaments al moviment. Movem la idea d’una relació entre persones, oposades per moments i atretes en d’altres. Els cossos són sotmesos a forces contràries creant així una tensió existent durant un duo en el qual el material pedregós indica quan, com i qui condueix la situació. Una reflexió sobre les relacions personals i sobre les tensions i contradiccions del comportament humà: llençar o no llençar, pretendre o no pretendre, deixar o no deixar, anhelar o no anhelar. Sempre hi ha aquest joc de contrarietats que provoquen al cos l’acció-reacció de la tensió.

Direcció: Jesús Benzal & Ole Kristian Tangen
Intérprets: Jesús Benzal & Ole Kristian Tangen
Música: Ben Frost, Vivaldi, Pan Sonic
Edició musical: Jesús Benzal
Vestuari: Ole Kristian Tangen
Contemporani (duració: 15 min.)
Vídeoaquí

ACTIVITATS PARAL·LELES:

Dijous 18 de gener a partir de les 20:00h
ESPECTACLE INAGURAL: ‘ANY DAY’ de HELENA CANAS
Entrada gratuïta / Punt de trobada: C. del Pí, 5
Un solo de dansa-teatre en clau d’humor, que exhibeix el que podria ser “qualsevol dia” a la platja…Un personatge perfeccionista però a la vegada una mica histriònic. Aconseguirà tenir-ho tot controlat? Helena Casas és ballarina especialitzada en dansa contemporània i teatre físic.

Del 18 al 28 de gener
EXPOSICIÓ ‘IN VISIBLES’ de YOANA MIGUEL
Entrada gratuïta / Sala d‘exposicions d’El Maldà
Un projecte que sorgeix d’un desig incomplert, el de ser ballarina, i de la voluntat de l’artista en participar de les coreografies. ‘In Visibles’ és una reflexió sobre la part oculta i vital de qualsevol coreografia, neix dels errors del fotògraf principiant (imatges mogudes i desenfocades) i mostra, des d’un punt de vista surrealitsa i oníric, allò que no veiem: els moviment imperceptibles dels ballarins.

Divendres 19 de gener a les 20h
XERRADA ‘DANSA I TEXT: EXEMPLES DE MARIDATGE’
Entrada gratuïta / El Maldà
Amb Jordi Ribot

Dissabte 27 de gener a les 20h
XERRADA ‘ABANS I DESPRÉS DE LA DANSA’
Entrada gratuïta / El Maldà
Amb Beatriu Daniel i Toni Jodar (Explica Dansa)

Dissabte 20 de gener a les 22.30h
JAM SESSION DE MÚSICA ANTIGA I DANSA
Preu: 4 euros (amb consumició Moritz inclosa) / El Maldà
Descobrirem l’art de la improvisació, habitual dins la música antiga, mentre descobrim com es ballava durant el Renaixement i el Barroc i com la dansa contemporània pot adaptar-se a la música i crear nous estils.

Amb la col·laboració de: