L’espera perquè comenci la funció al Maldà us permetrà gaudir de petites exposicions de fotografia, pintura i altres expressions artístiques.
Dates de l’exposició: a partir del 18 de gener de 2018
Amb motiu del 5è Festival Maldà enDansa
IN VISIBLES fotografies de Yoana Miguel
“An American in Paris”, “Singin’ in the Rain”, “The red Shoes”, “Gigi”, “Flashdance”, “Fame”..són algunes de les raons que van alimentar el meu somni de ser ballarina quan era petita.
Aquest projecte sorgeix de la transformació d’aquest desig incomplert en la voluntat de participar i interferir en les coreografies de les diferents companyies de dansa que fotografio. De mourem amb elles.
In Visibles neix d’aquells errors de principiant, de com aquelles imatges mogudes i desenfocades em van fer pensar en aquesta part oculta i vital de qualsevol coreografia, en voler atrapar allò que no veiem, allò que no ens pertany.
Així començo a investigar el moviment propi dels ballarins, a capturar aquells moments imperceptibles entre una posició i la següent. A voler mostrar allò que l’ull no veu , intentant fer-ho de la manera més clara i inteligible possible, de donar protagonisme a aquesta trajectòria oculta a l’espectador.
Aquestes són algunes de les imatges d’un projecte encara totalment en procés, un recull de les que s’apropen més a aquesta claredat de moviment, jugant amb la part surrealista i onírica que sembla inherent a allò ocult.
Companyies: CND, Viviane Calvitti, English National Ballet, Thomas Noone Dance, Béjart Ballet Lausanne.
http://www.yoanamiguel.com
Dates de l’exposició: del 3 d’octubre al 28 de novembre de 2017
POC ENS HO PENSÀVEM fotografies de la gira de l’espectacle Les dones sàvies
L’espectacle Les dones sàvies ha visitat més de 30 localitats catalanes i espanyoles durant 2017, les repassem totes i us n’oferim les millors imatges. I per moltes actuacions més!
Dates de l’exposició: a partir del 3 de juny de 2017
Amb motiu del 4t Festival Maldà enDansa
CRU: BEHIND THE SHOW fotografies de Marga Parés
Sense cortines ni llums ni espectador,
on passa l’art verdader,
el procés de creació.
És com observar el silenci
treballar a un escultor.
Aquest projecte va començar fa 8 anys amb la intenció de reivindicar el cos per allò que és: una màquina increïble i l’única existència física que ens uneix al món. En la societat occidental tot artista que fa servir el cos com a eina de creació artística està terriblement infravalorat; tot i que es continua pagant entrada per a veure l’espectacle final, un no és conscient d’allò que està veien en realitat, de la dura feina que hi ha al darrera.
A mode de “reportera de guerra” a assaigs a porta tancada, busco capturar aquests moments d’intensitat, aquelles imatges que mostren l’esforç i la dedicació i, a vegades, la lluentor mateixa de la creació, la improvisació.
Dates exposició: A partir del 15/05/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra
Amb motiu del 3r Festival Maldà enDansa
ESCENES EMERGENTS / primer acte
fotografies de Tristán Pérez-Martín
Emergeix el que té moviment, encara que sigui dels més imperceptibles. Allò latent, que brolla i es fa llum.
En l’emergència posem de manifest les necessitats, les diferències, el fascinant de les unions i les forces, les reflexions i contrastos… els desitjos comuns.Significa també, moltes vegades, amb prou feines estar per sobre de la línia de flotació, i amb enormes esforços resistir-se a no naufragar o morir d’asfíxia. Emergir és amfibi… ambigu.
Aquestes són un primera selecció d’imatges, sense ordre cronològic, de la sèrie “Escenes emergents”, la qual busca acompanyar els últims anys del recorregut d’algunes creadores i creadors que treballen amb i des del moviment.
Dates exposició: A partir del 13/01/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra
Encara que de Pere Calders (1912-1994) el que més en coneguem sigui la seva obra narrativa, i en concret els contes, el cert és que va ser un artista polifacètic. La seva formació i els inicis professionals van anar lligats al dibuix i llenguatge plàstic. Aquí proposem un breu recorregut a aquesta faceta menys coneguda de l’autor. A més a més, amb motiu de la posada en escena de Ronda naval sota la boira, hem volgut acotar l’exposició en un període concret. La novel·la, que narra les peripècies del Panoràmic, és complexa i profunda: es pot llegir sense dubte com una metàfora de la Guerra Civil i de l’exili del 1939. Per això en aquesta exposició volem mostrar de quina manera Pere Calders va participar i viure artísticament aquests dos fets cabdals per la seva vida i per la història del país. Hi veureu, doncs, les caricatures i acudits que Calders dibuixava des de Barcelona durant els primers anys de la guerra i alguns textos sobre l’experiència del front i de l’exili. Les caricatures són totes publicades a l’Esquella de la Torratxa i al setmanari Mirador durant els anys 1936 i 1937 i les podem mostrar gràcies al suport de Traces, base de dades de llengua i literatura catalanes (UAB).
Maria Canelles: continguts / Marina Marcos i Enric Romaní: disseny i producció
Dates exposició: Del 17/10/2015 a l’11/01/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra
IT Dansa – Work in Progress és una exposició que mostra la feina diària d’una companyia de dansa, el treball físic i creatiu que comporta la preparació d’un espectacle escènic. Les fotografies s’han fet entre els mesos de gener i juliol de 2015 durant les classes i assajos de la IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre.
Aquestes imatges formen part d’un projecte més ampli que voldria abastar tot el procés de gestació d’un espectacle de dansa, des dels moments inicials fins als instants previs a la posada en escena. Un projecte que està en procés, com ho està el treball dels ballarins que aquí es mostra.
Col·laboren: IT Dansa, Jove Companyia de l’Institut del Teatre; El Maldà; VM foto
Des de desembre de 2013, us hem ofert totes aquestes exposicions. No deixeu de visitar el treball d’aquests artistes!