banner horitzontal panoramic assolit

SALVEM EL PANORÀMIC! El Panoràmic, vaixell de gran calat per al transport de càrrega i passatge, va perdre el governall dos graus al sud de les Illes Mestresses. El capità Maurici, al capdavant de la nau, ha declarat: “Per pur formalisme expressaré amb quatre paraules la nostra situació: anem a la deriva. Sense possibilitat de maniobra, es pot afirmar amb una precisió matemàtica que entre les quinze i les quinze i deu del diumenge 10 de gener, ens estavellarem amb les funestes conseqüències previstes des d’ara. Ni caldria dir que jo, vestit de gran gala i amb el quadern de bitàcora sota l’aixella, m’enfonsaré amb el Panoràmic. Senyors: visca la marina mercant!” (+ info sobre l’espectacle >>)


boto aportacions

DIARI DEL RESCAT

Dilluns 11 de gener

Just a temps hem pogut aturar el Panoràmic en el seu camí cap a un destí fatal! Gràcies als 37 mecenes que han enviat flotadors, bots i submarins fins aconseguir aquest feliç desenllaç. Tan feliç com serà l’estrena de Ronda naval sota la boira a El Maldà el proper 13 de gener, quan Els Pirates Teatre explicaran totes les peripècies que s’han viscut durant l’enfonsament del Panoràmic. Visca els mecenes mercants!


Dijous 5 de gener

Al Panoràmic, just en aquest moment comença a sonar l’alarma i tots els passatgers es posen en situació: la senyora Alatiel-Carmona es despentina molt eficientment; el predicador s’ha posat una casulla de capellà i reparteix ave-maries a tothom; els músics intenten treure de les fundes els seus instruments i busquen les partitures; l’Olga, impassible, fa postures. Passa una dona jove i bonica que amb una veu planyívola crida… Mentre, al Maldà, continuem també els assajos de Ronda naval sota la boira preparant l’estrena de dia 13. Darreres hores per a aconseguir rescatar el Panoràmic!

FullSizeRender (1)


Dissabte 2 de gener

Encarem la recta final de la campanya #SalvemelPanoràmic! La segona oficial del Panoràmic s’ha posat en contacte amb nosaltres! Ajuda’ns, ja queda molt poc per assolir l’objectiu!

Testimoni Segona Oficial – Ronda naval sota la boira from Els Pirates Teatre on Vimeo.


Dijous 31 de desembre
El final de l’any arriba amb bones notícies a bord del Panoràmic! La recaptació per al salvament augmenta i això ha permès que el Capità Salter arribés fins al vaixell… ens n’arriben declaracions en directe: “Salter, tinent Salter, per sevir-lo. Sóc aquí enviat especial per una de les potències estrangeres encarregades del seu rescat. Hem descobert que sobrevolar la boira ens permetia més visibilitat que navegant-hi i els he pogut trobar. Tot i que, el més important ara és aconseguir pintura blau marí per camuflar el Panoràmic i que d’aquesta manera no ens trobin els desgraciats de la potència estrangera que és l’enemiga del meu país, l’altra potència estrangera.” 


Dimecres 23 de desembre
Els passatgers veuen amb recel l’actitud del Capità Maurici… hem rebut nous testimonis des del Panoràmic! No deixeu que la nau s’enfonsi!


Dissabte, 19 de desembre
La situació al Panoràmic és crítica. Com un ou com balla! Així ens explica el mariner Onofre Flassader que se senten els qui són abord de la nau…
La campanya de salvament de la nau ha recollit ja un 30% del total necessari per salvar tota la tripulació i els passatgers del Panoràmic. No podem garantir que salvem el Capità Maurici… està molt decidit a morir amb totes les dignitats d’un mariner.


Diumenge, 13 de desembre
Després d’uns dies d’imminent espera al naufragi, la tripulació i els passatgers comencen a posar-se nerviosos i és per això que el capità Maurici s’ha vist obligat a empresonar als més neguitosos a una cabina, però ens fa arribar aquestes paraules: “No sofriu. Els presoners que he tancat i els que aniré tancant a mesura que els nervis facin traïció a la gent seran deixats anar a l’hora en punt del naufragi. Tothom tindrà accés a l’aigua en un pla d’igualtat.”

camarote hermanos marx

De moment, anem rebent les primeres aportacions per al rescat i ja hem pogut enviar alguns flotadors amb un submarí soviètic!


Divendres, 4 de desembre

The band plays on as the Titanic sinks – a still from the 1958 film A Night To Remember

La tripulació comença a preparar l’imminent naufragi. El Capità Maurici ens envia aquestes paraules: “Portar una vida recta, suposa, també, tenir una idea elevada de la mort i en certa manera, i fins on ens escaigui, saber-la escollir bé. Viure com he viscut jo representa morir dret en el pont, ert i refistolat, mentre els músics compleixen llur deure.”


Dimarts, 1 de desembre
Informats de la penosa situació del Panoràmic i els seus passatgers, ens disposem a engegar una campanya amb l’objecte d’aconseguir el major nombre possible d’elements per al rescat de tripulació i passatge. Tenim només fins al diumenge 10 de gener entre les quinze i les quinze i deu, quan s’esdevindrà el fatídic enfonsament de la nau, segons declaracions del capità. Així doncs, us demanem estimats seguidors, que ens ajudeu en aquesta campanya, gairebé una epopeia, per al rescat del Panoràmic.
Si assolim l’èxit, del qual amb la vostra complicitat estem segurs, podrem mostrar tot allò viscut en aquestes setmanes de grans aventures al Panoràmic a l’escenari d’El Maldà a partir del dimecres 13 de gener a les vint trenta. Us en facilitem més informació aquí >>