Dimarts 10 de juliol a les 20:30h
Preu: 10€

Sacrilegis. Poemes catalans musicats per Víctor Bocanegra i arranjats per Eduard Iniesta.
Durada: 65 minuts. Idioma: Català

Diu el diccionari que «sacrilegi» és: Violació, profanació o mal ús d’una cosa sagrada. Posar música a un poema, que, de música, ja en té de per si, perquè el vers fa que la paraula soni musicalment, pot ser considerat, d’alguna manera, una intromissió, o, fins i tot, un sacrilegi. Tanmateix, fet amb respecte i una mica d’inspiració, el resultat és
tot sovint acceptable, i fins i tot memorable i «cantable». Això volem creure. Sovint ha succeït. Mots que troben un vestit musical a mida. I també ―i aquest és un dels objectius prioritaris d’aquest cançoner―, una bona manera de donar a conèixer grans poemes i poetes.

El ventall de poetes, que és necessàriament limitat, i que podria ampliar-se en un futur, vol abraçar la llarga història de la nostra poesia; per això hi trobarem tant el pare tutelar de la llengua literària, Ramon Llull, com una trobadora, la Reina de Mallorques, com tot un seguit de grans figures de la poesia catalana, no totes prou conegudes, que arriba fins a la darrera baula, Lluís Solà.

Els poemes escollits són d’alta qualitat i dotar-los d’una música avinent i actual és una forma excel·lent de fer-los visibles, tant al públic amant de la cançó i de la poesia, com a un públic que rarament s’acosta a la poesia escrita i que, potser d’aquesta manera, descobrirà un món fascinant. Benvingut, doncs, el sacrilegi!

COMPRA D’ENTRADES