PRORROGUEM!!
Del 16 de gener al 3 de febrer.
De dimecres a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 19h. Atenció! 19/01 no hi haurà funció.
Preu: 14€ anticipada (20€ a taquilla)

Col·loquis:
Dijous 17/01: Anna M. Batalla, filla de pare i mare empresonats (el pare, tinent de l’exèrcit republicà, empresonat a Argelers) i divulgadora de la memòria històrica, i Toni Bescòs, fill d’exiliats republicans (el pare, tancat a Argelers).

Dijous 24/01: Amb els convidats Joaquim Aloy, historiador i membre constituent de l’Associació Memòria i Història de Manresa, dedicada a recuperar i divulgar el nostre passat i lluitar contra l’oblit, i Sònia Subirats, directora del grup “Hijos y nietos del exilio republicano”.

COMPRA D’ENTRADES 

Abona’t a la temporada d’El Maldà!

RASTRES_ARGELERS. D’Aina Huguet. Teatre de Text. 70 min.

Rastres_Argelers és un viatge en la memòria. La memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.
Avui en dia, la platja d’Argelers és una meca turística del sud de França. A l’estiu, no hi ha ni un pam de sorra que no estigui ocupat per tovalloles i banyistes prenent el sol. Fa gairebé vuitanta anys –només vuitanta anys!– els refugiats i les refugiades orinaven, defecaven, parien i morien a la mateixa sorra. 
Encara avui, ni el govern francès ni l’espanyol no han reconegut oficialment aquestes víctimes.
Aquest projecte es basa en el testimoni de moltes persones que van passar pels camps de concentració del Rosselló. I és la veu d’aquests testimonis el que vosaltres, públic, veureu en escena.

Aina Huguet, dramaturga i directora

«Hay que hacer lo posible para salvar estos testimonios con el mismo afán con que se lucha para salvar un patrimonio de la humanidad. Hubiera sido irreparable que estas voces hubieron ido a parar a la fosa común del tiempo. Entonces el crimen hubiera sido perfecto.»

Manuel Vázquez Montalbán (Del pròleg a De la resistencia y la deportación.
50 testimonios de mujeres españolas
, de Neus Català)

Idea original, dramatúrgia i direcció: Aina Huguet
Direcció de moviment: Andreu Martínez
Intèrprets: Ariadna Fígols i Aina Huguet
Composició musical / Espai sonor: Daniel Pitarch
Espai escènic / Vestuari: Elisenda Pérez
Veus en off: Berta Giraut, Bàrbara Roig, Ignasi Guasch, Ricard Serra, Sergi Torrecilla i Jaume Ulled
Il·luminació: Adrià Aubert
Fotografia cartell: Núria Gámiz
Creació audiovisual: Taller Estampa 
Imatges dels camps d’Argelers de 1939: Fons Departamentals dels Pirineus Orientals (Fons Chauvin) i Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (Fons Henry Buckley)
Producció executiva: El Maldà

La dramatúrgia està basada en testimonis escrits de Els vençuts, de Xavier Benguerel, De les txeques de Barcelona a l’Alemanya nazi, d’Otília Castellví, Un de tants Campo de concentración (1939), de Lluís Ferran de Pol i Éxodo. Diario de una refugiada espanyola, de Silvia Mistral.  Podeu consultar la bibliografia extensa aquí.

Agraïments:  Ulisses Moulines Castellví, Silvia Mestre Blanch, Xavier Benguerel Godó, Josep-Vicent Garcia Raffi, Maria Teresa Bertran Rossell, Maria Assumpció Ribas, Silvia Navarro, hereus de Henry Buckley, Carme Milà (Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès), Fons Departamentals dels Pirineus Orientals

LA CRÍTICA HA DIT

“És un muntatge necessari. Honest. Imprescindible. Ensenya una veritat terrible que preferim amagar-la. Per vergonya pròpia o aliena.” Jordi Bordes, Recomana.cat

“L’Aina i l’Ariadna són capaces d’interpretar episodis d’una gran duresa sense la necessitat de caure en estridències ni en excessos dramàtics. Tot plegat en una posada en escena molt plàstica i amb una escenografia encertada i eficaç a l’hora de transportar-nos a l’atapeïda platja d’Argelers.” Eloi Falguera, Núvol.com

“Una interpretació a duet que respira sensibilitat epidèrmica, que combina paraula i moviment, que transporta els espectadors a un moment del passat més present que mai i que s’acompanya d’unes fugaces notes de la peça «Corrandes d’exili»” Andreu Sotorra, Recomana.cat

Segueix #Rastres_Argelers twitter 2 @maldateatre  facebook 2  @elmalda 

COMPRA D’ENTRADES

Comprar entradas para Rastres_Argelers