EDITTO_ horitzontal

PREU EXCLUSIU WEB: 14€ (20€ a taquilla) Consulteu els descomptes dels abonaments de temporada!

RESERVES

Cia. La Calòrica. 70min. Català. El 18 d’abril de 2002 Silvio Berlusconi es troba de visita oficial a Bulgària. En una roda de premsa, davant de dos-cents periodistes internacionals, l’aleshores primer ministre italià declara que l’ús criminal que l’humorista Daniele Luttazzi i altres dos periodistes estan fent dels seus espais a la televisió pública italiana és inadmissible i insta a la directiva de la cadena a emprendre mesures. Els tres comunicadors són immediatament despatxats i els seus programes és cancel·len per manca d’audiència. Deu anys després d’aquella declaració, avui coneguda com l’Edicte Búlgar (l’Editto Bulgaro), Daniele Luttazzi continua vetat a la televisió italiana.

Dramatúrgia: Joan Yago
Direcció: Israel Solà
Espai, vestuari i il·luminació: Albert Pascual i Elisenda Rodríguez
Arranjaments Musicals: Gori Matas
Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Arnau Puig i Marc Rius
Fotografies: Albert Parera
Vídeo: Film a l’agulla

Segueix-los a twitter 2 @la_calorica  i  facebook 2   La Calòrica

Què en diu la premsa?

“La Calòrica presenta un president d’Itàlia fatxenda, que ell mateix signaria. Un humor desfermat.” Jordi Bordes (El Punt Avui)

”Un text damunt el qual els quatre protagonistes evolucionen amb una gran solvència i amb moments d’autèntica brillantor com, entre d’altres, el monòleg sobre la sàtira de Dario Fo que executa impecable Aitor Galisteo.”  Marc Sabater (Marc Sabater Blogspot)

“Ni un riure gratuït. La Calórica fa autèntic teatre polític i la seva arma d’assalt és l’humor. Cadascun dels elements de ‘L’Editto Bulgaro’ hi és després de sospesar la seva ona destructiva.”  Juan Carlos Olivares (Time Out)

“Nos quedamos con una frase que bien podría ser la moraleja de Editto bulgaro: “Cuando los políticos hacen reír, los humoristas tienen que hacer política”  Toni Polo (Diario.es)

“¿Pero simplemente estamos ante una divertida obra que utiliza la caricatura para realizar una denuncia política? La respuesta es que no.” Albert Lladó (La Vanguardia)

Qui són?

La companyia de teatre La Calòrica neix l’any 2010 formada per un grup de llicenciats de l’Institut del Teatre de Barcelona. El seu treball es basa en dos camps d’investigació: la vigència dels motius i les formes teatrals clàssiques en el diàleg estètic contemporani i el paper de l’humor en el tractament de les problemàtiques més serioses.

El seu segon treball, l’Editto Bulgaro, va estrenar-se dins del cicle Juliol a la Cuina del Festival Grec 2012.
Altres espectacles de la companyia han estat: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Versus Teatre, 2010), premis del jurat i del públic al Xè Festival Escènia de Foios (València).  Ekstraordinarnyy dins el cicle Aixopluc-Tres d’un glop del Teatre Lliure de Barcelona. L’any 2013 La Calòrica va estrenar La Nau dels Bojos (Premi Adrià Gual 2012), dins la programació del Festival Grec 2013. BLUF (Premi Quim Masó 2014) és el cinquè projecte creat i produït per la Calòrica i va estrenar-se dins el marc del festival Temporada Alta. Sobre el fenomen de les feines de merda, el darrer espectacle de la companyia, es va estrenar l’Abril de 2015 al teatre Tantarantana dins d’El Cicló, cicle de companyies independents de Barcelona. L’equip artístic de La Calòrica també va participar en el cicle de lectures dramàtiques del Teatre Nacional de Catalunya la temporada 2014-15 amb El Triomf de la Fonètica de Martí de Riquer.

Actualment, La Calòrica està formada per en Xavi Francés, l’Aitor Galisteo-Rocher, l’Esther López, l’Albert Pascual, en Marc Rius, l’Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago