Herois anònims

Joan Aguiló i Catalina Florit
Disponible durant tota la temporada
|
Temporada 22-23

Un projecte escènic i d’art urbà per conèixer la història del Barri Gòtic a partir de la vida dels seus veïns i veïnes.

FES LA RUTA HEROIS ANÒNIMS BARRI GÒTIC

Et convidem a recórrer els carrers del Gòtic per descobrir les il·lustracions dels veïns i veïnes del barri, i les històries que s’hi amaguen darrere, sorgides del projecte d’Herois Anònims.

Les localitzacions de les il·lustracions, que encara pots trobar pels carrers del barri, estan marcades en el següent mapa. A la descripció de cada marcador trobaràs l’enllaç per accedir al text i a l’àudio on s’explica la història dels herois i heroïnes anònimes dibuixades i distribuïdes pel Gòtic.


El projecte Herois Anònims neix de la mà de l’artista plàstic Joan Aguiló i l’actriu i dramaturga Catalina Inès Florit. Col·laboradors habituals, basen el seu treball en la recerca de la identitat local i la importància de l’individu dins la seva societat.

Amb la motivació de descobrir allò que agermana i allò que distingeix una comunitat d’una altra, aquest projecte multidisciplinari entre art urbà, literatura i creació escènica, cerca l’essència i la identitat del lloc on es desenvolupa. A través dels seus habitants pretén donar visibilitat a aquelles persones anònimes que creen una riquesa immaterial al lloc on habiten, reafirmar la cultura local, crear un sentiment de pertinença, i establir vincles entre el resident i el seu entorn.

El resultat del projecte, que es desenvoluparà al Barri Gòtic de Barcelona, és una sèrie d’il·lustracions a mida real dels seus habitants, que es distribueixen per l’espai públic del barri en forma d’Art Urbà, amb l’objectiu de crear un itinerari artístic pel barri. Aquests dibuixos van acompanyants de textos poètics, d’autors locals o extrets de la cultura popular oral, que reforcen el caràcter dels personatges representats.

Finalment es realitza una ruta a mode de presentació/inauguració, en forma de monòlegs, per donar a conèixer la història que amaguen les il·lustracions. Herois anònims vol contribuir a construir l’imaginari col·lectiu basat en la cultura i identitat local.

Amb la col·laboració de:

Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...

Informació Pràctica

Itinerant pels carrers del Gòtic / Autònom amb el mapa de la ruta
Recorregut de 60 minuts
Català

Fitxa artística

Artista plàstic: Joan Aguiló
Dramaturga: Catalina Inès Florit
Producció: Joan Aguiló i Catalina Florit

Heroïnes i herois anònims: Rosa Aragonès, Pili i Glòria Armengol, Xavi Artal, Martí Cusó, María Elba i Maria Gràcia Tort

Amb la col·laboració del Casal de la Gent Gran Pati Llimona, Centre Cívic Pati Llimona, Districte Ciutat Vella, Escola Baixeras, Llar la Mercè (Fundació Família i Benestar Social), Reial Cercle Artístic de Barcelona

Agraïments: A La Negreta i al Martí Cusó; a la Gemma Coll, veïna; al Cercle Artístic Sant Lluc i a la María Elba, veïna i artista; a la Montserrat de la Llibreria Pompeia; a la Núria Campañà i al seu fill Fèlix; al CC. Pati Llimona i en especial al Felipe Garibello i la labor de la Memòria Visual Gòtic; al Casal de la Gent Gran Pati Llimona i a la Rosa Garcia, directora, a i en Miquel Moncho i la Mari Carmen Zelma, veïns; a la Mercè Giner de la Llar la Mercè; a la Pili Armengol veïna i botiguera i a la Montse Farraons; a l’Eloi Martí del Bar del Pi; a la Rosa Aragonès del CAP Gòtic i als i les seves treballadores; a la Begoña Garcia Carterón, dramaturga de “Pati de Veïnes”; a les filles de la Maria Gràcia Tort, l’Angi, la Montserrat, l’Eva i la Rosa-Anna; a l’Esplai del Pi, a la Mireia i la Joana; al Xavi Artal, carter; a la Isabel Segura, historiadora i creadora del llibre “Dones del Gòtic”; a la Lara González i al Manel Doñate del Districte de Ciutat Vella; a l’Ester del Reial Cercle Artístic; a la Mercè Pèrez de la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin;  a la Montserrat Garrich, veïna; al Calitxo, veí; a la Montserrat Canals, veïna; i al Joan Badia, veí.

Projecte seleccionat a La Convo d’On el teatre batega

Segueix #heroisanonims a
IG: @maldateatre | TW: @maldateatre | FB: @elmalda