Les dues intèrprets amb un fons de gespa verda i muntanya emboirada. Elles amb unes bates de color blau de treballadores de fàbrica i amb cara seriosa mirant a càmera

Del 25 de gener al 13 de febrer

PREUS*: 
16€ de dimarts a divendres
18€ dissabte i diumenge
20€ a taquilla
*Més despeses de gestió (1€)

HORARIS:
De dimarts a dissabte a les 20h i diumenge a les 19h


POSTFUNCIÓ | Diumenge 30 de gener
“100 anys d’història a les colònies industrials” amb les membre de la companyia i Rosa Serra, historiadora i escriptora de diversos textos i llibres en relació a les colònies industrials. Co-autora del llibre “Les colònies industrials de la conca del Llobregat. 150 anys d’història”.

El silenci dels telers
Ser dona a les colònies tèxtils catalanes

Teatre de text | 75 minuts | Català
Aquest espectacle fa servir llums estroboscòpics

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius. Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d’alguna manera, encara són allà. Amb elles, reviurem el dia a dia d’aquesta mena de món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d’història que van transcórrer mentre encara funcionaven. Veurem passar la “Història” en majúscula mentre ens ocupem de les “petites històries” sovint oblidades o menystingudes, tot i que són imprescindibles per entendre realment una època. La Pilar i la Carme donaran veu, doncs, a les “petites històries” de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques i també de la vida a les colònies.
Inspirat en el libre d’Assumpta Montellà.

Idea original: Maria Casellas
Direcció: Ferran Utzet
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Actrius: Maria Casellas i Andrea Portella
Disseny sonor: Guillem Rodríguez
Escenografia: Martí Doy
Tècnic: David Muñoz
Disseny gràfic: Clàudia Portús
Regidoria: Maria Serra
Producció executiva i comunicació: Maria Casellas i EMERGÈNcies

Agraïments: Pilar Artigas, Jordi Basora, Josep Caselles, Rosa Serra,
Raquel Fusté, La Perla 29, Museu de la colònia Vidal de Puig-reig, Fàbrica de Cal metre de Gironella. I a l’Andreu, l’Adrià, la Basilisa, la Dolors, la Francisca i la Montse.

Segueix #Elsilencidelstelers a
IG: @maldateatre | TW: @maldateatre | FB: @elmalda