El plaer de la tristesa

Arnau Puig
Del 27 de setembre al 15 d'octubre
|
Temporada 23-24
|  
Persones per descobrir
 

A partir de la novel·la Nit de reis: diari d’una infermera de 14 anys, de la llevadora i escriptora Ramona Via (1922-1992)

Amb només 14 anys, un exercici inofensiu d’escola, fer una redacció, es converteix en la manera de deixar anar les angúnies i tristeses d’una guerra que no arriba a comprendre.

El diari de la jove autora es converteix en un testimoni privilegiat dels darrers mesos de la guerra i els primers de la postguerra en un poble de la rodalia de Barcelona.

Una obra que s’endinsa en la minúcia de les vides més humils i anònimes, en els seus afanys més casolans, quotidians i vulgars. Unes vides que constitueixen la quasi totalitat de la Humanitat i que a penes comprenen el per què (si és que existeix un per què) dels daltabaixos històrics que les sacsegen.

ELS MITJANS EN PARLEN

El plaer de la tristesa és memòria històrica, és un relat desconegut i alhora ressonant per moltes. Es tracta d’un testimoni honest i sentit d’una part de la nostra història que encara travessa i tenyeix les nostres vides. Herència d’una guerra i la reivindicació d’un sentiment (ben) present”
Pablo Cavero a catacultural.com 

“Arnau Puig condueix l’espectacle amb mestratge. Amb canvis d’escena ràpids i de manera molt fluida, l’obra camina sense presses i cada escena s’entrellaça molt bé amb la següent. L’engranatge és perfecte, no hi ha escletxes. Tot està al seu lloc, el to, l’escenografia, les actrius.
Roser Garcia Guasch a Teatrebarcelona.com 

“Cinta Moreno i Laura Roig broden les seves interpretacions i saben donar, a cada personatge, un to, un moviment, un gest diferents. El plaer de la tristesa és un muntatge excel·lent que trobareu al Maldà.”
Alícia Nicolás a Espectaculosbcn.com  

Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...

Informació Pràctica

Teatre de text | 85 minuts | Català

PREUS*:

16€ de dimarts a divendres
18€ dissabte i diumenge
20€ a taquilla
*Més despeses de gestió (1€)

HORARIS:
De dimarts a dissabte a les 20h. Diumenge a les 19h.

POSTFUNCIÓ | 5/10
Les oblidades dels oblidats. El desconegut paper de les dones a la guerra civil, la Resistència i la lluita contra el feixisme. Una conversa amb Elisenda Belenguer, historiadora, amiga i biògrafa de Neus Català, i la companyia d’El plaer de la tristesa.

Fitxa artística

A partir de Nit de Reis diari d’una infermera de 14 anys de Ramona Via.
Dramatúrgia i direcció: Arnau Puig
Ajudantia de direcció: Joan Codina
Suport a la dramatúrgia: Joan Codina i Carol Ibarz
Assessorament lingüístic: Gemma Lleixà Jornet
Repartiment: Cinta Moreno i Laura Roig
Escenografia: Paula Font
Construcció: Àngel Casals
Disseny de so: Abel Vernet
Disseny d’il·luminació: Daniel Gener
Disseny de vestuari: Cinta Moreno
Fotografies: Elena Álvarez
Una coproducció de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i El Maldà
Agraïments: Maria Teresa Martinez Via, Lluís Martínez Via, Josep Costa, Glòria Feu, Alba Sabaté, Josep Messeguer-Carbó, Pau Bou, Col·lecció Etnològica Puig Casas, Glòria Casas i Jaume Puig, Mª Àngels Casas, Manel Benet, Pedro Esteban, Anna Mª Llobet, Joan Puigmalet, Soledad de la Cruz, Lourdes Sereno, Maria Albadalejo, Sierra Espinar, Eva Ciriquián, Isidro Nieto, Neus Casas, Lídia Pitarch, El Maldà, La Copla de Wisconsin, Marga Gómez, Arxiu Municipal del Prat de Llobregat, Alumnat del curs de Teatre Joves II de l’Escola d’Arts en Viu del Prat, Equip tècnic i Oficina tècnica del Teatre de l’Artesà

Segueix #elplaerdelatristesa a
IG: @maldateatre | TW: @maldateatre | FB: @elmalda