21 I 22 DE DESEMBRE DE 2020

PREUS:
14€ anticipada
16€ directament a taquilla.

HORARIS:
21 de desembre a les 20h. 22 de desembre a les 18h i a les 20h

EL MAL DEL JAZZ: QUAN BARCELONA ERA HOT. La Copla de Wisconsin. Concert. Català i castellà. 70 min. 

El mal del jazz
La Cinta Moreno i el Joel Moreno no són família. Això sí, a més de compartir cognom, comparteixen fascinació pel hot jazz que es feia a Barcelona als anys 40. Aquest interès comú els ha ajuntat en diferents projectes de música i teatre i, fins i tot, els ha portat a  fundar una companyia: La Copla de Wisconsin. Aquesta vegada, però, volen posar la música en primer terme. Per desempolsar un repertori musical tan extens com poc conegut. Per reivindicar un patrimoni musical que mereix un lloc en la història de la cultura catalana. I per donar a conèixer la gran quantitat de sales, festivals, orquestres i músics autòctons que van omplir de jazz el nostre país abans i després de la guerra. Per tot això, El mal del jazz: quan Barcelona era hot, és, en essència, un concert. Un concert amb una mica d’història. Un concert amb un punt de teatre. Però sobretot, un concert de jazz .
Quan Barcelona era hot
L’arribada de l’anomenada ‘música moderna’ va suposar tot un boom a la nostra ciutat, que aviat es va convertir en l’epicentre ibèric d’aquest nou estil. El hot jazz i les seves variants (swing, foxtrot, boogie-boogie…) van causar un autèntic furor a la Barcelona de posguerra.
El repertori d’aquest espectacle vol fer un repàs per les cançons de jazz que es van composar i gravar a Barcelona durant els anys 30 i 40. Cançons originals en castellà i en català (i també alguna versió) que recorden als estàndards que arribaven del Estats Units i que són el millor testimoni de la revolució del hot a Catalunya.

Dramatúrgia i direcció escènica: Salvador S. Sánchez, Joel Moreno Codinachs i Cinta Moreno
Intèrprets: Cinta Moreno (veu) i Joel Moreno Codinachs (guitarra i veu)
Espai escènic i vestuari: La Copla de Wisconsin
Il·luminació i so: Damià Duran
Fotografia: Núria Gámiz
Producció: La Copla de Wisconsin
distribucio: Anna Garcia (Tria d’espectacles)

LA COPLA DE WISCONSIN
La Copla de Wisconsin neix l’any 2015 amb la trobada de tres professionals de les arts escèniques amb una inquietud comuna per les connexions entre música i teatre: Cinta Moreno, actriu i cantant, Salvador S. Sánchez, dramaturg i director, i Joel Moreno Codinachs, músic i compositor. Junts han engegat la recerca d’un llenguatge teatral on la música tingui un paper cabdal no només a nivell estètic sinó també, i sobretot, a nivell narratiu i de discurs. La seva investigació s’allunya de les convencions dels gèneres musicals tradicionals i explora noves possibilitats dramatúrgiques de la música en directe.
El seu primer espectacle, la comèdia-concert There Was a Fiesta! (At Carnegie Hall), es va estrenar l’any 2016 al Teatre Tantarantana amb gran èxit de crítica i públic. Des de llavors, ha fet més de 50 representacions per festivals i teatres d’arreu de Catalunya: Singlot Festival, Barcelona Districte Cultural, Terrats en Cultura, etc. The Century’s: un viatge intergalàctic al planeta del jazz, estrenada al Teatre Tantarantana l’any 2019,  és la seva segona producció com a companyia.

Segueix #Elmaldeljazz a

   @lacopladewisconsin @maldateatre  

 facebook 2  @lacopladewisconsin @elmalda