EL BATEC DEL GREC

Viu el Festival Grec als Teatres de proximitat

El Batec del Grec és el cicle que vol donar a conèixer les propostes que acullen els Teatres de proximitat en el marc del Festival Grec: 18 projectes inèdits seleccionats a la convocatòria On el teatre batega 2022-2024. Els assistents a 9 o més propostes del cicle aconseguiran un abonament On el teatre batega la temporada 22-23. Us ho expliquem a continuació!


El Maldà batega amb SOLAR de MOS MAIORUM

Dia: Dilluns 27 de juny | Hora: 20h | Preu: 3€ (Més 0,80€ de despeses de gestió)

El pròxim dilluns 27 Mos Maiorum s’instal·larà a El Maldà i ens deixarà entrar a un assaig de Solar, proposta que s’estrenarà el 2023. Durant l’activitat els espectadors podran conèixer en primícia el projecte, gaudir d’un parell de fragments dramatitzats i descobrir alguna de les cançons de l’espectacle, també podran conversar amb la companyia per apropar-se i ser part del seu procés creatiu.


SINOPSI
Espectacle-ritual immersiu oficiat per 3 intèrprets/músics sobre el negoci de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu de zones rurals deprimides provocant la pèrdua d’identitat del món rural i de la sobirania alimentària. Un acte litúrgic on col·lisionaran dos mons en conflicte: blat i làser, veu i mirall, memòria i cables.

Centrals fotovoltaiques de magnituds enormes encimenten camps de cultiu. Miralls negres cablejats substitueixen espigues de blat. Què cantaran els treballadors del camp, quan el camp sigui una central elèctrica? Un ritual catàrtic on multitud de testimonis reals ens parlaran de la problemàtica generada per la desregularització de la transició energètica. Una àgora pública on escoltar veus diverses, cants atàvics i impactes electromagnètics. Els caragols mecànics somien en tempestes elèctriques?

FITXA ARTÍSTICA

Creació col·lectiva de Mos Maiorum
Idea Original: Clàudia Vilà
Direcció escènica: Ireneu Tranis
Direcció visual: Clàudia Vilà
Performers: Alba Valldaura, Martina Tresserra i Ireneu Tranis
Assessor ritualístic: Marquet Sempere
Assessorament musical: Arnau Obiols
Espai sonor i música electrònica: Guillem llotje
Vestuari: Adriana Parra
Láser i direcció tècnica: INZIST
Producció: Muntsa Roca, Anastàtica Cultural
Coproducció: Fira Mediterrània i Festival de Llegendes


Els batecs del Grec als Teatres de proximitat

Durant cinc setmanes, entre els mesos de juny i juliol, es podran veure en primícia 18 propostes inèdites que permetran a l’espectador conèixer de més a prop aquests espectacles que comencen a bategar i, alhora, acompanyar el procés creatiu de les companyies des del seu inici.

A més, els espectadors disposaran d’un carnet on acumularan Batecs amb cada lectura i espectacle del cicle al que assisteixin i, si n’aconsegueixen 9, obtindran un abonament d’On el teatre batega per a la temporada 2022-2023.  I podran gaudir, per tant, de descomptes i avantatges als teatres de proximitat.