Des de l’ull de l’huracà

de Pau Carrió
Del 7 al 28 d'abril
|
Temporada 23-24
|  
Històries inconformistes
 |  
Persones per descobrir
 

Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?

Pau Carrió i Laura Aubert s’acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes armats a l’Orient Mitjà, els Balcans, Txetxènia, el Timor Oriental, Sierra Leone, Zimbàbue o Sri Lanka.

Un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.

El text és una de les dos peces del díptic de dos poemes dramàtics, Testimoni de guerra, que van ser mereixedors del Premi QUIM MASÓ 2019 i que es van estrenar el gener del 2021 a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

ELS MITJANS EN PARLEN

”Aquesta Marie Colvin convenç i atrapa.”
Jordi Bordes – El Punt Avui

“Laura Aubert encarna aquesta corresponsal i ho fa d’una manera excepcional. La seva interpretació aconsegueix posar-te la pell de gallina. Una interpretació honesta i sentida per l’espectador com a pròxima […] Ja sigui per la magnífica interpretació de Laura Aubert o pel text d’un contingut social necessari, Des de l’ull de l’huracà és una obra a veure aquesta temporada” Pablo Cavero – Catacultural.com”
Pablo Cavero – Catacultural.com

“Una obra extremadament intensa, profunda i una interpretació brillant.
Laia Ruiz – Espectaculosbcn.com

El pes interpretatiu de Des de l’ull de l’huracà recau íntegrament en Laura Aubert que fa una gran actuació, plena d’intensitat i canvis de registre. Amb un discurs natural, de vegades balbotejant, com si les paraules se li acudissin a mesura que parla, amb pauses i un to greu ple d’emoció. ”
Lluïsa Guàrdia – Espectaculosbcn.com

Si t'agrada aquest espectacle, et suggerim...

Informació Pràctica

Teatre de text | 60 minuts | Català

PREUS*: 
18€
20€ a taquilla
*Més despeses de gestió (1€)

HORARIS:
Diumenges a les 12h

ATENCIÓ! Diumenge 21 d’abril a les 12h hi haurà funció i col·loqui accessible amb interpretació en llengua de signes catalana (LSC) amb l’Associació Inclusivxs.

ACTIVITATS PARAL·LELES
Diumenge 21/4 | POSTFUNCIÓ
Periodisme de guerra, interrogants, límits i perspectiva feminista
, una conversa amb la periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio al Líban, i la companyia de l’espectacle.

Realitzades
Dilluns 11/3 a les 18:45h al CC Pati Llimona

Fragment de “Des de l’ull de l’huracà” i conversa “El retrat de la violència i les persones que la viuen, interrogants i paradoxes del fotoperiodisme” amb Pau Carrió, director i dramaturg, Laura Aubert, actriu, i els fotoperiodistes Anna Surinyach i Emilio Morenatti. Més informació i inscripció gratuïta, aquí.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Pau Carrió
Interpretació: Laura Aubert
Vestuari: Zaida Crespo

amb la col·laboració dels equips del Maldà

Producció original Testimoni de Guerra
Premi Quim Masó 2019
Coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya

Segueix #desdelulldelhuraca a
IG: @maldateatre | TW: @maldateatre | FB: @elmalda