DEL 10 DE MARÇ AL 2 D’ABRIL DE 2021

PREU:
16€ anticipada de dimarts a divendres.
18€ anticipada dissabtes i diumenges.
20€ directament a taquilla.

HORARIS:
De dimarts a dissabte a les 20h.
Diumenge a les 19h.

COL·LOQUIS POSTFUNCIÓ:
14/03L’experiència de voluntariat al camp de refugiats amb la companyia La Viciosa
21/03De què escapen els sirians? El conflicte a Síria, dinàmiques i conseqüències amb Gabriel Garroum, politòleg catalano-sirià i investigador doctoral del Departament d’Estudis de la Guerra, King’s College London.
28/03 – Dret d’asil? La política migratòria europea: entre l’acollida i la dissuasió” amb Joel Hernández, que ha treballat en l’àmbit de la crisi de refugiats durant 5 anys a Grècia, principalment a Salònica, al centre d’acolliment per a famílies vulnerables Elpida Home, entre d’altres.

ALHAYAT o la suma dels dies. Teatre de text. 85 minuts. Català, anglès i àrab. 

Tres personatges i l’espera. L’eterna espera que pateixen els milers de refugiats després d’haver realitzat el viatge més llarg i difícil de les seves vides. L’espera eterna sense informació en un camp de refugiats. La Júlia, voluntària, arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig en català, mig en anglès, mig en àrab. S’entenen com si fossin amics de tota la vida. A aquesta complicitat s’hi afegeix la Samura, la germana d’en Hadi. La passió que comparteixen per la literatura es materialitza en un projecte per construir una biblioteca pel camp. Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp -voluntaris, gestors i refugiats – i uns i altres fa massa temps que no s’escolten.
Alhayat està inspirada en fets reals: d’una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i, de l’altra, l’experiència personal com a voluntàries de part de l’equip artístic d’ALHAYAT.  
La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però sobretot, de l’amistat i de persones que busquen la forma de fugir d’un lloc que només existeix pels que l’habiten.

De Companyia La Viciosa
Direcció: Aura Foguet
Dramatúrgia: Laia Foguet i Aura Foguet
Repartiment: Georgina Latre, Manar Taljo i Moha Amazian
Producció: Roser Tresserras
Escenografia: Alexandra Pallejà
Adjunta de direcció: Laia Foguet
Il·luminació: Èric Rufo
Moviment: Yucef Zraiby
Espai Sonor: Pol Fontanals
Responsable de vestuari: Nestor Reina
Disseny i construcció d’utillatge interactiu: Miquel Llull
Assessor lingüístic: Lamé Taljo
Imatge del poster: Toni Vidal
Vídeos i imatges promocionals: Mikel Alors, Ana Casero i Toni Vidal

Agraïments: La Infinita, Eòlia, Aleix Fauró, Patricia Mollà, Ahmed Alhamsho, Arnau Prat, Toni Vidal, Lola Armadàs, Txema Montero, Hamu, Yamen Alsafade, Hadi Ghader, Damián Bojorque i Elena Díez (El Gecko con Botas), Xavi Torra i a totes les persones que ens han cedit llibres.

Segueix #alhayatmalda a:

                 twitter 2 @maldateatre @laviciosa_cia  facebook 2 El Maldà i La Viciosa      
                                              @maldateatre   @laviciosa_cia

ELS MITJANS EN PARLEN

“El montaje destila verdad y nos acerca a la vida (Alhayat significa vida en árabe) de los migrantes sin caer nunca en lo lacrimógeno. […]  Un pequeño gran pedazo de realidad. Felicidades.” Imma Fernández – Recomana.cat

La direcció escènica de l’Aura Foguet acompanya de manera brillant i sense estridència una tragèdia que ens arriba pel detall i sense cap tipus de melodrama, tant a través del text com del moviment.”​ Teresa Ferré, El Temps de les Arts

” El resultat, són 85 minuts d’emocions a flor de pell sense caure en la morbositat, el recurs fàcil quan es vol fer un mal anomenat “teatre necessari”. Potser el teatre realment necessari és com el que fa La Viciosa: històries que et captiven i que, sense forçar-te, t’obliguen a mirar la veritat als ulls.” Nil Martín, Novaveu

Reportatge a TV3

Entrevista a la Georgina Latre a l’Àrtic de Betevé