Dates: del 13 de juny al 8 de juliol

PREU: 14€ anticipada (20€ a taquilla)

COMPRA D’ENTRADES 

Abona’t a la temporada d’El Maldà!


STRANGE FRUIT. Musical. Amb Dani Campos, Xavi Casan i Virgínia Martínez. Idioma: català

Virginia Martínez, nominada als Premis Butaca per Germans de Sang i Close To Liza,  ens proposa una reflexió individual, racial, política i de gènere a través de les cançons que durant dècades han interpretat les dones afroamericanes (un col.lectiu que sempre ha sabut descriure amb precisió l’essència de la seva ànima). A escena estarà acompanyada per la veu i el piano del Dani Campos que també signa la direcció musical de l’espectacle.

 El repertori inclou molts estils: des de gospel, passant pel soul o el blues, fins al teatre musical i al pop-rock. Escoltarem composicions de George Gershwin, Duke Ellington, Jerome Kern, Nina Simone, Otis Reding o Xavier Montsalvatge. Cançons que han estat cantades i versionades per Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Shirley Verrett, Eartha Kitt, Lena Horne, Nina Simone, Aretha Franklin o Tina Turner. Strange Fruit inclou l’estrena en català de 14 d’aquestes cançons adaptades per Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó i Roser Batalla.
 
L’estranya fruita, que dona nom a l’espectacle, és el títol d’una cançó popularitzada per Billie Holiday. El tema parteix d’un poema escrit l’any 1937 per Abel Meeropol per expressar el seu horror pels linxaments d’afroamericans dels als anys 30 al Sud dels Estats Units. El mateix autor és el compositor d’aquesta la música que al 1939 va ser enregistrada per primer cop per Billie Holiday.  
 
Actriu: Virginia Martínez
Piano, veus, arranjaments i direcció musical: Dani Campos
Selecció musical: Virginia Martínez, Dani Campos, Xavi Casan
Vestuari: Maria Albadalejo
Il.luminació: Adrià Aubert, Xavi Casan
Dramatúrgia i direcció escènica: Xavi Casan
 

COMPRA D’ENTRADES
Les entrades amb abonament les podeu reservar directament per correu electrònic a contacte@elmalda.cat