Exposicions

L’espera perquè comenci la funció al Maldà us permetrà gaudir de petites exposicions de fotografia, pintura i altres expressions artístiques.

Dates de l’exposició: a partir del 3 de juny de 2017

Amb motiu del 4t Festival Maldà enDansa

CRU: BEHIND THE SHOW

fotografies de Marga Parés

Sense cortines ni llums ni espectador,
on passa l’art verdader,
el procés de creació.
És com observar el silenci
treballar a un escultor.

Aquest projecte va començar fa 8 anys amb la intenció de reivindicar el cos per allò que és: una màquina increïble i l’única existència física que ens uneix al món. En la societat occidental tot artista que fa servir el cos com a eina de creació artística està terriblement infravalorat; tot i que es continua pagant entrada per a veure l’espectacle final, un no és conscient d’allò que està veien en realitat, de la dura feina que hi ha al darrera.
A mode de “reportera de guerra” a assaigs a porta tancada, busco capturar aquests moments d’intensitat, aquelles imatges que mostren l’esforç i la dedicació i, a vegades, la lluentor mateixa de la creació, la improvisació.

http://margapares.weebly.com/


 

expo dansa_ horitzontal

Dates exposició: A partir del 15/05/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra

Amb motiu del 3r Festival Maldà enDansa

ESCENES EMERGENTS / primer acte

fotografies de Tristán Pérez-Martín

Emergeix el que té moviment, encara que sigui dels més imperceptibles. Allò latent, que brolla i es fa llum.

En l’emergència posem de manifest les necessitats, les diferències, el fascinant de les unions i les forces, les reflexions i contrastos… els desitjos comuns.Significa també, moltes vegades, amb prou feines estar per sobre de la línia de flotació, i amb enormes esforços resistir-se a no naufragar o morir d’asfíxia. Emergir és amfibi… ambigu.

Aquestes són un primera selecció d’imatges, sense ordre cronològic, de la sèrie “Escenes emergents”, la qual busca acompanyar els últims anys del recorregut d’algunes creadores i creadors que treballen amb i des del moviment.


 

expo Calders_ horitzontal

Dates exposició: A partir del 13/01/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra

Encara que de Pere Calders (1912-1994) el que més en coneguem sigui la seva obra narrativa, i en concret els contes, el cert és que va ser un artista polifacètic. La seva formació i els inicis professionals van anar lligats al dibuix i llenguatge plàstic. Aquí proposem un breu recorregut a aquesta faceta menys coneguda de l’autor. A més a més, amb motiu de la posada en escena de Ronda naval sota la boira, hem volgut acotar l’exposició en un període concret. La novel·la, que narra les peripècies del Panoràmic, és complexa i profunda: es pot llegir sense dubte com una metàfora de la Guerra Civil i de l’exili del 1939. Per això en aquesta exposició volem mostrar de quina manera Pere Calders va participar i viure artísticament aquests dos fets cabdals per la seva vida i per la història del país. Hi veureu, doncs, les caricatures i acudits que Calders dibuixava des de Barcelona durant els primers anys de la guerra i alguns textos sobre l’experiència del front i de l’exili. Les caricatures són totes publicades a l’Esquella de la Torratxa i al setmanari Mirador durant els anys 1936 i 1937 i les podem mostrar gràcies al suport de Traces, base de dades de llengua i literatura catalanes (UAB).

Maria Canelles: continguts / Marina Marcos i Enric Romaní: disseny i producció


 

WORK IN PROGRESS_ horitzontal

Dates exposició: Del 17/10/2015 a l’11/01/2016, tots els dies de funció, amb l’entrada de l’obra

IT Dansa – Work in Progress és una exposició que mostra la feina diària d’una companyia de dansa, el treball físic i creatiu que comporta la preparació d’un espectacle escènic. Les fotografies s’han fet entre els mesos de gener i juliol de 2015 durant les classes i assajos de la IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre.

Aquestes imatges formen part d’un projecte més ampli que voldria abastar tot el procés de gestació d’un espectacle de dansa, des dels moments inicials fins als instants previs a la posada en escena. Un projecte que està en procés, com ho està el treball dels ballarins que aquí es mostra.

Col·laboren: IT Dansa, Jove Companyia de l’Institut del Teatre; El Maldà; VM foto


Des de desembre de 2013, us hem ofert totes aquestes exposicions. No deixeu de visitar el treball d’aquests artistes!

albert fortuny no info claudia no info

TORRECILLAS web horitzontal

expo roser blanch horitzontal

expo clara bes horitzontal